Великолюбінська громада
Львівська область, Львівський район

Про послідовність дій для обрання та підключення РРО/ПРРО 

Дата: 14.12.2023 10:26
Кількість переглядів: 68

Фото без опису

 Начальник Городоцької ДПІ Роман Миськів надав інтерв’ю для преси «Народна Думка» щодо застосування РРО та ПРРО та про зміни, внесені Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».

Процедура придбання касового апарату складається з кількох етапів:

- купівля касового апарату;

- укладення договору про сервісне обслуговування з авторизованим виробником (для РРО) чи ДПС (для ПРРО);

- отримання документа про право володіння РРО/ПРРО.

Для реєстрації РРО необхідно подати органу ДПС:

- заяву про реєстрацію РРО;

- копію паспорта;

- копію документа, який підтверджує купівлю-продаж РРО;

- копію договору з підприємством, що буде обслуговувати РРО;

- статутні документи підприємства.

Після прийому документів у податковій ФОП отримує довідку про резервування РРО, із якою звертається до організації, що надала договір на встановлення програмного забезпечення щодо РРО. Останній для авторизації та введення РРО в експлуатацію потрібно п’ять днів.

Із переліком підприємств, які мають ліцензію на продаж касових апаратів, можна ознайомитись на сайті ДПС.

Є два види касових апаратів – програмні РРО та класичні РРО. У підприємців, які використовують класичні РРО, можна купувати товари та послуги за допомогою готівкового чи безготівкового розрахунку. Програмні РРО пропонується до використання маленьким підприємствам. Програмний РРО – це така програма чи за стосунок, що встановлюється на відповідний пристрій та вимагає безперебійного підключення до Wi-fi.

Головною відмінністю від звичайного касового апарата є те, що він не друкує автоматично чеки. Є ПРРО, які замість коду пропонують штрих-коди або QR – коди, але тоді підприємцеві необхідно придбати принтер чи сканер для того, щоб їх друкувати.

Головною перевагою використання програмного РРО є те, що він безкоштовний та надійний. Тож ПРРО буде найкращим варіантом для ФОП, які мають малий обіг, а розрахунок відбувається переважно готівкою.

Класичний РРО зручний для підприємців, із якими клієнти розраховуються і готівкою, і карткою. Людина обирає на сайті ДПС ліцензовану службу та підписує з нею договір, далі купує апарат, реєструє його в податковій, а потім знову звертається до оператора задля фіскалізації цього апарата.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень