A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великолюбінська громада
Львівська область, Львівський район

Як отримати довідку – підтвердження статусу податкового резидента України 

Дата: 28.12.2023 10:14
Кількість переглядів: 72

Фото без опису

Городоцька ДПІ ГУ ДПС у Львівській області надає роз’яснення з питання отримання довідки-підтвердження статусу податкового резидента України. Зокрема, нагадує, що порядок підтвердження статусу податкового резидента України для уникнення подвійного оподаткування відповідно до норм міжнародних договорів затверджено наказом Міністерства фінансів України 19.08.2022 року № 248. 

Заява подається платником податків (уповноваженим представником) до контролюючого органу за основним місцем обліку, а у разі подання Заяви на отримання Довідки платниками податків – фізичними особами, які тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання або не мають постійного місця проживання, – до будь-якого контролюючого органу. Заяву за вибором платника податку може бути подано як в паперовому вигляді так і  засобами електронного зв’язку в електронній формі. Платник податку може надати документи і відомості, що підтверджують зазначені у Заяві підстави для визначення його статусу резидента України для уникнення подвійного оподаткування.   

Довідка надається за вибором платника у паперовій або електронній формі, про що він зазначає у Заяві. Довідку в електронній формі платник отримує у приватній частині електронного кабінету з дотриманням вимог встановлених Податковим кодексом України. 

Довідка або обґрунтована відмова у її видачі видається за підписом керівника контролюючого органу (його заступника або уповноваженої особи) протягом десяти календарних днів з дати отримання Заяви. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень