A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великолюбінська громада
Львівська область, Львівський район

Городоцька ДПІ інформує

Дата: 16.01.2024 15:41
Кількість переглядів: 52

Фото без опису

Про проведення семінару у Городоцькій ДПІ 

      У Городоцькій ДПІ проведено семінар для платників податків, під час якого обговорили нововведення в податковому законодавстві, передбачені Законом України від 30.06.2023 №3219-IX "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану" (далі - Закон № 3219-IX). 

Основні новації включають:

        1. Зміни для ФОП та ЮО щодо єдиного податку ІІІ групи: Скасовано можливість бути платниками єдиного податку ІІІ групи із застосуванням ставки ЄП в розмірі 2% від доходу.

         2. Обов‘язок сплати ЄП для ФОП - платників ЄП І та ІІ груп: Відновлюється обов‘язок сплачувати ЄП, крім тих, податкова адреса яких знаходиться на територіях бойових дій або на тимчасово окупованих територіях України.

   3. Повернення штрафних санкцій за порушення податкового законодавства: Відновлюється застосування штрафних санкцій за порушення податкового законодавства та з питань правильності нарахування, обчислення та сплати єдиного внеску на загальнообов‘язкове страхування. Також скасована відповідальність за порушення законодавства, вчинені у період з 01 січня 2022 до 01 жовтня 2023, окрім випадків, зазначених в Законі.

       4. Штрафні санкції за порушення використання РРО/ПРРО: Застосування штрафних санкцій за порушення використання реєстраторів розрахункових операцій відновлюється з 01 жовтня 2023, за винятком санкцій за порушення, вчинені на окупованих територіях чи територіях бойових дій. Встановлено зменшений розмір штрафів (25% та 50% від вартості товару, замість колишніх 100% та 150%), які стосуються ФОП – платників єдиного податку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень