Великолюбінська громада
Львівська область, Львівський район

Вічна пам’ять, шана і подяка Герою!

Дата: 05.02.2024 12:55
Кількість переглядів: 91

Фото без опису

2 лютого 2024 року минули роковини загибелі українського воїна Андрія Филипчука.

Андрій Филипчук («Сірий») (25.09.1989 - 2.02.2023).

Народився у селі Хишевичі Львівської. Навчався в Коропузькій загальноосвітній школі. Закінчив історичний факультет Львівського національного університету ім. Івана Франка. Протягом 2011-2014 років навчався в аспірантурі ЛНУ ім. І. Франка за спеціальністю «археологія».

У 2015 році обійняв посаду заступника директора з наукової роботи Історико-культурного заповідника «Давній Пліснеськ». Археолог, історик, гід-екскурсовод по Львову та Пліснеську. Керівник Пліснеської археологічної експедиції (2016-2021 рр.), член ВГО «Спілка археологів України» та ГО «Підгірці-Шолом».

Автор понад 150-ти наукових та науково-популярних праць і монографій. Активно досліджував та популяризував середньовічну історико-культурну спадщину України.

25 лютого 2022 року Андрій пішов добровольцем на фронт, без вагань став на захист Батьківщини зі зброєю в руках. Боронив державу у лавах 103-ї окремої бригади Сил територіальної оборони Збройних сил України. На фронті опанував професії бойового медика та навідника СПГ-9 «Спис». Виконував бойові завдання у «найгарячіших» точках Луганщини та Донеччини. Залишався відданий своїм життєвим принципам: «Бог, Україна, сім’я».

Загинув 2 лютого 2023 року біля населеного пункту Кремінна на Луганщині.

Низький уклін! 

Вічна пам’ять, шана і подяка Герою!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень