A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великолюбінська громада
Львівська область, Львівський район

Про обов’язкове декларування доходів, отриманих у 2023 році, та діючі електронні сервіси ДПС

Дата: 19.02.2024 09:36
Кількість переглядів: 92

Фото без опису

Про обов’язкове декларування доходів, отриманих у 2023 році, та діючі електронні сервіси ДПС розповіли під час семінару у Городоцькій ДПІ

Під час проведення семінару з платниками податків начальник Городоцької ДПІ Роман Миськів розповів, що громадяни, які впродовж минулого року отримували доходи, з яких при їх нарахуванні чи виплаті податок не утримувався, зобов’язані задекларувати такі доходи до 1 травня 2024 року. 

Податківець звернув увагу, що надати податкову декларацію платник може особисто або уповноваженою на це особою, поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення, або подати в електронній формі, скориставшись електронним сервісом ДПС Електронний кабінет, який передбачає часткове автоматичне заповнення декларації.

За словами Романа Миськіва, суми податку на доходи фізичних осіб та військового збору, визначені в декларації, необхідно сплатити до 1 серпня цього року. 

Також посадовець розповів  про можливість використання електронних сервісів ДПС  – Електронний кабінет та застосунок Моя податкова, за допомогою яких можна в режимі реального часу провести звірку по платежах до бюджету, дізнатись про наявність чи відсутність податкового боргу, сплатити податки до бюджету тощо. За допомогою приватної частини Електронного кабінету можна подати податкову звітність в електронному вигляді, автоматично перевірити заповнену звітність на наявність арифметичних помилок та оновлення версій форматів документів, які є підставою для нарахування і сплати податків. Також у Електронному кабінеті платник може переглянути особисту інформацію-реєстраційні дані, дані податкового обліку та реєстрів, дані щодо розрахунків з бюджетом.  

Також, очільник ДПІ зазначив, що новий мобільний застосунок «Моя податкова» є простим та зручним інструментом для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян, а також сплати податків з використанням  платіжних систем.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень