A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великолюбінська громада
Львівська область, Львівський район

«Гаряча лінія» у Городоцькій ДПІ щодо кампанії декларування доходів громадян

Дата: 12.03.2024 11:21
Кількість переглядів: 59

Триває Кампанія декларування доходів громадян за 2021 рік

У Городоцькій ДПІ відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему: «Декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2023 року». На запитання абонентів відповідав заступник начальника ДПІ – начальник відділу з надання адміністративних та інших послуг Орест Мельник.

Під час сеансу телефонного зв’язку платників податків цікавили питання подання податкової декларації про майновий стан і доходи з метою використання права на податкову знижку за 2023 рік за допомогою Електронного кабінету. Орест Мельник зазначив, що за допомогою цього сервісу у розділі «ЕК для громадян» можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді без відвідування податкової інспекції, в режимі онлайн. Для декларантів, які використовують право на податкову знижку, є можливість додавання копій первинних документів. 

 Також абоненти запитували про особливості подання документів для отримання податкової знижки за навчання дітей, страхування життя самих платників податків та членів їх сімей, витрат, пов’язаних з репродуктивними технологіями.

Протягом спілкування Орест Мельник нагадав, що з 01.01.2024 введено в дію нову форму податкової декларації про майновий стан і доходи. У декларації, зокрема, змінився порядок розрахунку суми податку на доходи фізичних осіб, що підлягає поверненню з бюджету у зв’язку із використанням права на податкову знижку за витратами, понесеними відповідно до пункту 166.3   статті 166 розділу IV Податкового кодексу України (додаток Ф3 до декларації).  У процесі розмови звернув увагу, що для подання декларації громадяни також можуть скористатися мобільним застосунком «Моя податкова». Для роботи з цим сервісом необхідно мати електронний ключ, який кожен бажаючий може отримати у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів, у тому числі самостійно за допомогою Інтернет-банкінгу. 

На всі поставлені під час «гарячої лінії» питання були надані роз’яснення згідно із чинним законодавством.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень