A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великолюбінська громада
Львівська область, Львівський район

Роз’яснення щодо декларування доходів громадян за 2023 рік

Дата: 27.03.2024 11:23
Кількість переглядів: 39

Фото без опису

Інтерв’ю про надання роз’яснення щодо декларування доходів громадян за 2023 рік

Начальником Городоцької ДПІ Романом Миськівим надано інтерв”ю для Городоцького часопису “Народна Думка» щодо декларування доходів громадян за 2023 рік та способи подання податкової декларації про майновий стан і доходи.

Очільник ДПІ зазначив, що громадяни, які відповідно до Податкового кодексу України зобов’язані подати декларацію про майновий стан і доходи за 2023 рік (далі – декларація), мають задекларувати свої минулорічні доходи до 1 травня 2024 року.

Громадяни, які мають право на податкову знижку за результатами 2023 року, можуть подати декларацію до 31 грудня 2024 включно.

Декларацію можна подати в один з таких способів:

- особисто або уповноваженою особою;

- поштою з повідомленням про вручення та описом вкладення не пізніше ніж за 5 днів до закінчення граничного строку подання;

- засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги».

Для зручності при поданні декларації в Електронному кабінеті платника створено електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи», який надає можливість часткового автоматичного предзаповнення декларації.

Електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи»  дозволяє сформувати декларацію та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів, у т. ч. для використання права на податкову знижку.

Часткове автоматичне предзаповнення декларації здійснюється на підставі облікових даних платника, відомостей про отримані доходи, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податку, та відомостей про обʼєкти нерухомого чи рухомого майна.

Використання цього електронного сервісу: скорочує час і витрати при поданні податкової декларації; мінімізує помилки при заповненні декларації;  надає можливість подання копій первинних документів як додаток до податкової декларації в онлайн-режимі


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень