A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великолюбінська громада
Львівська область, Львівський район

Городоцька ДПІ інформує

Дата: 09.04.2024 09:45
Кількість переглядів: 19

Чи відносяться до розрахункового документу фіскальний чек, який друкується через «Програмний РРО»?  

Начальником Городоцької ДПІ Романом Миськівим надано коментар.

Фото без опису

Визначення розрахункового документу встановлено Законом України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» згідно з яким розрахунковий документ – це документ встановленої форми та змісту (касовий чек, товарний чек, видатковий чек, розрахункова квитанція, проїзний документ тощо), що підтверджує факт продажу (повернення) товарів, надання послуг, операцій з видачі готівкових коштів держателям електронних платіжних засобів, отримання (повернення) коштів, торгівлю валютними цінностями в готівковій формі, створений в паперовій та/або електронній формі (електронний розрахунковий документ) у випадках, передбачених цим Законом, зареєстрованим у встановленому порядку реєстратором розрахункових операцій або програмним реєстратором розрахункових операцій, чи заповнений вручну. 

Отже, розрахунковий документ сформований та виданий ПРРО має таку саму юридичну силу, як і розрахунковий документ класичного РРО.

 

Семінар з платниками податків у Городоцькій ДПІ

Фото без опису 

Днями за участі фахівці Городоцької ДПІ відбувся семінар з платниками податків щодо актуальних питань податкового законодавства. 

Під час заходу проінформовано платників податків про кампанію декларування громадянами доходів, отриманих у минулому році. 

Наголошено, що фізичні особи, які отримали у 2023 році доходи, з яких не сплачено податок на доходи фізичних осіб, зобов`язані подати до 1 травня 2024 року (останній термін – 30.04.2024) декларацію про майновий стан і доходи згідно норм чинного законодавства.  

Скористатись правом на податкову знижку за витратами, понесеними у 2023 році, громадяни можуть до 31 грудня 2024 року – прокоментували податківці. 

Проінформували учасників заходу щодо скасування мораторію на проведення податкових перевірок відповідно до норм Закону України від 09.11.2023 №3453-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо скасування мораторію на проведення податкових перевірок». 

Обговорювали питання легалізації трудових відносин, застосування РРО/ПРРО, особливості заповнення реквізитів платіжної інструкції «Призначення платежу», «Код платника» та «Код фактичного платника». 

Представникам бізнесу нагадали, що для дієвої взаємодії з представниками податкової служби області на базі Головного управління ДПС у Львівській області створена електронна скринька Комунікаційної податкової платформи за адресою lv.ikc@tax.gov.ua. 

На запитання платників податківці надали обґрунтовані відповіді та розʼяснення, розповсюджено було також  друковану продукцію інформаційного характеру. 

 Контакти гарячих ліній ГУ ДПС у Львівській області: https://lv.tax.gov.ua/kontakti//

Комунікаційна платформа: lv.ikc@tax.gov.ua 

Підписатись на сторінку Фейсбук https://www.facebook.com/tax.lviv

Приєднатись до офіційного каналу ДПС у Львівській області Телеграм: https://t.me/tax_service_Lviv   

Повідомити про порушення податкового законодавства можна за допомогою чат-бота «StopViolationBot».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень