A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великолюбінська громада
Львівська область, Львівський район

Про декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2023 року

Дата: 11.04.2024 16:38
Кількість переглядів: 29

Фото без опису

Про декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2023 року - під час семінару у Городоцькій ДПІ

Днями фахівцями Городоцької ДПІ проведено семінар на тему «Декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2023 року».

Під час семінару податківці розглянули питання щодо подання податкової декларації про майновий стан і доходи з метою використання права на податкову знижку за 2023 рік через Електронний кабінет. Податківці зазначили, що за допомогою цього сервісу у розділі «ЕК для громадян» можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді без відвідування податкової інспекції, в режимі онлайн. Для декларантів, які використовують право на податкову знижку, є можливість додавання копій первинних документів. Також, платникам надали роз’яснення про особливості подання документів для отримання податкової знижки за навчання дітей, страхування життя самих платників податків та членів їх сімей.

Протягом спілкування податківці звернули увагу, що з 01.01.2024 введено в дію нову форму податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – декларація). У декларації, зокрема, змінився порядок розрахунку суми податку на доходи фізичних осіб, що підлягає поверненню з бюджету у зв’язку із використанням права на податкову знижку за витратами, понесеними відповідно до пункту 166.3 статті 166 розділу IV Податкового кодексу України (додаток Ф3 до декларації).  Інспекторка також розповіла громадянам, що термін подання декларації про майновий стан і доходи за звітний 2023 рік –  до 1 травня 2024 року. Громадяни, які бажають реалізувати своє право на податкову знижку за наслідками 2023 року, можуть подати декларацію протягом всього 2024 року – до 31 грудня включно.

Що стосується терміну сплати задекларованих сум податку на доходи фізичних осіб та військового збору, то фізичні особи та фізичні особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність, зобов'язані самостійно до 01 серпня 2024 року сплатити суму податкових зобов'язань, зазначених ними у річній декларації.

Фізичні особи – підприємці на загальній системі оподаткування зобов’язані сплатити задекларовані податкові зобов’язання до 10 травня 2024 року.

Під час семінару платники  отримали кваліфіковані відповіді на усі запитання стосовно деклараційної кампанії, які їх цікавили.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень