Великолюбінська громада
Львівська область, Львівський район

Пластовий фестиваль у Великому Любені

Дата: 31.05.2024 12:37
Кількість переглядів: 83

Фото без опису

24-26 травня у селищі Великий Любінь відбулося Свято Весни. Це триденний пластовий фестиваль, присвячений опікуну Пласту – святому Юрію Змієборцю. Саме зі Свята Весни традиційно починається таборове літо для членів Української національної скаутської організації “Пласт”. Після зимового затишшя пластуни львівського осередку вибралися на природу, аби зустріти друзів, взяти участь у різноманітних змаганнях та отримати заряд на нові пригоди. 

“У такий спосіб ми зустрічаємо прихід весни та теплої пори року, а, оскільки, для багатьох це перший наметовий табір у календарному році, то щороку Свято Весни задає настрій подальшому літньому таборуванню”, – розповів комендант Свята Весни 2024, Нестор Сивуляк.

Цьогорічне Свято Весни станиці Львів відвідало 1167 осіб. Команда організаторів із 17 людей забезпечила пластовій спільноті Львова незабутні вихідні.

Щороку юнацьке (12-18 років) Свято Весни відбувається у вигляді змагань між командами з різних пластових куренів. Кожен курінь організовує власний підтабір та забезпечує побут на ньому (намети, кухня, огорожа та вхідна брама, щогла для прапора, тощо). Як елемент змагань, команди намагаються яскраво і оригінально та тематично оформити свої підтабори.

Темою львівського Свята Весни 2024 були міфічні істоти України. Учасники дійства поринули в загадкову атмосферу автентичних вірувань, створюючи стилізовані споруди та одягаючись відповідно до певної теми.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень