Великолюбінська громада
Львівська область, Львівський район

Роботодавці можуть отримувати компенсацію за облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю

Дата: 03.06.2024 12:23
Кількість переглядів: 62

Фото без опису

Фото без опису

Роботодавці, які працевлаштовують людей з інвалідністю та облаштовують для них робочі місця, можуть отримати компенсацію вартості такого облаштування. Відповідну програму запровадили Міністерство економіки України разом із Державною службою зайнятості.

Компенсуються фактичні витрати за облаштування робочого місця. Йдеться про придбання спеціалізованих меблів (крісел з регульованими або фіксованими сидіннями, поручнів і брусів, розсувних дверей, засобів для їх відчинення/зачинення); транспортерів для піднімання сходами з електроприводом; підйомних платформ для робочих місць. Також компенсація передбачена за купівлю брайлівських клавіатур і портативних пристроїв, допоміжних засобів для позиціонування курсора й тактильних комп’ютерних дисплеїв; допоміжних засобів для відтворення звуку та для забезпечення здатності чути і бачити тощо.

Компенсація надається в розмірі до 106,5 тис. грн за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю І групи, до 71 тис. грн – з інвалідністю ІІ групи.

Роботодавець має облаштувати робоче місце для фахівця з інвалідністю протягом 90 днів із моменту працевлаштування. Далі необхідно подати заяву про відшкодування вартості витрат із копіями необхідних документів до центру зайнятості або через портал Дія. Розгляд справи займає 10 робочих днів. У разі позитивного рішення, протягом 5 днів кошти надійдуть на рахунок роботодавця.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень