Великолюбінська громада
Львівська область, Львівський район

Оголошення

Особливості стягнення аліментів під час війни

Під час військової агресії російської федерації проти України питання фінансового забезпечення  дітей залишається одним із найбільш болючих та водночас складних. З одного боку, статки значної кількості платників аліментів зменшуються, але з іншого – кожна дитина має право на рівень життя, достатній для її повноцінного розвитку, попри складну ситуацію в країні. Держава непохитно стоїть на захисті прав дітей, а законодавець наголошує, що воєнний стан не впливає на батьківські обов’язки щодо утримання дітей. Тож, які особливості стягнення аліментів за умов воєнного стану, розповідає головний юрист сектору “Городоцьке бюро правової допомоги” Наталія Митюк.

09:48:19 07.02.2023

ТОВ "Львівенергозбут" повідомляє

Шановний юридичний Клієнте! До Вашої уваги – важлива інформація щодо постачання імпортованої електроенергії. Окремі постачальники вводять в оману український бізнес, пропонуючи безперебійне постачання імпортованої електроенергії будь-яким категоріям юридичних споживачів. Ця інформація не відповідає дійсності. Натомість ТОВ «Львівенергозбут» завжди залишається на боці клієнтів. Надаємо Вам перевірену інформацію про критерії, встановлені для юридичних клієнтів, які бажають користуватися імпортованою електроенергією. Серед них:

14:35:26 03.02.2023

Як роботодавцю подати повідомлення про прийняття працівника на роботу онлайн?

Начальником Городоцької ДПІ Романом Миськівим надано відповідь-коментар на дане запитання. Прийняття працівника на роботу регулюється «Порядком повідомлення Державній податковій службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу», затвердженого постановою КМУ від 17.06.2015 № 413.

10:21:17 26.01.2023

Серед безробітних 75% становили жінки

Станом на 01.01.2023 року за посередництва Львівської обласної служби зайнятості роботу шукали 5,1 тис. безробітних, із котрих 75% становили жінки, 40% – мешканці сільської місцевості.

09:51:04 26.01.2023

Який порядок розрахунків у разі відключення електроенергії?

На дане запитання надано роз’яснення фахівцями Городоцької ДПІ під час зустрічі з платниками податків. Так, згідно з пунктом 1 глави 1 розділу II Порядку реєстрації та ведення розрахункових книжок, книг обліку розрахункових операцій, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.06.2016 № 547 (далі – Порядок реєстрації КОРО), суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, крім суб’єктів господарювання, які відповідно до рішень, затверджених власними розпорядчими документами, про те, що у випадку відключення електроенергії проведення розрахункових операцій не здійснюється до моменту включення електроенергії, зобов’язані зареєструвати книги обліку розрахункових операцій (КОРО). Суб’єкти господарювання, які відповідно до рішень, затверджених власними розпорядчими документами, про те, що у випадку відключення електроенергії проведення розрахункових операцій не здійснюється до моменту належного включення електроенергії, у разі необхідності та за власним бажанням можуть:

09:45:46 26.01.2023

Фахівці Городоцької ДПІ під час тренінгу з платниками податків розповіли про порядок реєстрації та застосування касових апаратів

Фахівці Городоцької ДПІ провели тренінг з метою надання практичних навичок платникам щодо реєстрації ПРРО. Фізичним особам – підприємцям надали актуальну інформацію про встановлення «ПРРО Каса», зокрема покрокову інструкцію щодо завантаження даного програмного забезпечення на Windows.

09:41:43 26.01.2023

Чи має право декларант після закінчення періоду одноразового декларування внести доповнення до декларації, яка була подана до 1 березня 2023 року?

        У приміщенні Городоцької ДПІ проведено семінар з громадянами – фізичними особами щодо одноразового (добровільного) декларування. Фахівці Городоцької ДПІ зазначили, що Законом України від 15 серпня 2022 року № 2516-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо звільнення від оподаткування благодійної допомоги, виплаченої на користь членів сімей поранених та загиблих учасників бойових дій під час участі у відсічі збройній агресії та забезпеченні національної безпеки України» подовжено термін подання одноразових (спеціальних) добровільних декларацій до 1 березня 2023 року.

09:38:06 26.01.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень