Великолюбінська громада
Львівська область, Львівський район

Оголошення

Чи має право контролюючий орган вимагати від декларанта документи, якщо активи, які задекларовані у одноразовій добровільній декларації, знаходяться на території України?

   З цього приводу начальник Городоцької ДПІ Роман Миськів надав комента та зазначив, що  до одноразової (спеціальної) добровільної декларації декларант зобов'язаний додати копії документів, що підтверджують вартість об'єктів декларування, у разі місцезнаходження (реєстрації) активу фізичної особи за межами України та/або у разі декларування валютних цінностей, розміщених на рахунках у банках в Україні, та прав грошової вимоги, визначених п.п.«а» п. 4 підрозділу 94 розділу ХХ Податкового кодексу.

10:16:04 23.11.2022

Закон України №1914-ІХ: інформація про наявність у фізичної особи податкового боргу не належить до інформації з обмеженим доступом

  Фахівцями Городоцької ДПІ ГУ ДПС у Львівській області проведено семінар щодо роз’яснення в рамках Закону України  №1914-ІХ, під час якого звернуто увагу платників податків, що Законом України від 30 листопада 2021 року №1914-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» удосконалено процедуру погашення податкового боргу. Зокрема, цей закон містить положення щодо інформування громадськості, платників податків та органів місцевого самоврядування про суми податкового боргу юридичних і фізичних осіб без обмежень щодо поширення даних фізичних осіб.

10:08:08 23.11.2022

Закон №1914: зміни щодо визначення об’єкту оподаткування податком на прибуток підприємств

 У приміщенні Городоцької ДПІ проведено «круглий стіл». Начальник Городоцької ДПІ Роман Миськів зазначив, що Закон України від 30 листопада 2021 року № 1914-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень», який набрав чинності 01.01.2022, змінив підхід до визначення об’єкту оподаткування податком на прибуток підприємств великими платниками податків: запроваджено окремий порядок відображення від’ємного значення об’єкта оподаткування платника податків минулих податкових (звітних) років («податкових збитків»).

10:11:16 14.11.2022

Застосування РРО та/або ПРРО фізособами - підприємцями на загальній системі оподаткування

  У приміщенні Городоцької ДПІ проведено зустріч з платниками податків щодо застосування РРО та ПРРО фізичними особами-підприємцями, які перебувають на загальній системі оподаткування. Так, відповідно до п. 1 ст. 3 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для виконання платіжної операції зобов’язані проводити розрахункові операції на повну суму покупки (надання послуги) через зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО) або через зареєстровані фіскальним сервером контролюючого органу програмні РРО (далі – ПРРО) зі створенням у паперовій та/або електронній формі відповідних розрахункових документів, що підтверджують виконання розрахункових операцій, або у випадках, передбачених Законом № 265, із застосуванням зареєстрованих у встановленому порядку розрахункових книжок.             Тобто, фізичні особи – підприємці на загальній системі оподаткування при здійсненні розрахункових операцій в готівковій в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) повинні застосовувати РРО та/ або ПРРО з дотриманням норм Закону № 265.

09:54:52 14.11.2022

Чи має право самозайнята особа скористатися правом на подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації та задекларувати кошти, отримані від здійснення господарської діяльності, які не були задекларовані у податковій декларації

Дане питання обговорили під час проведення «круглого столу» у Городоцькій ДПІ.           Податківці зазначили, що скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням можуть фізичні особи – резиденти, у тому числі самозайняті особи, а також фізичні особи, які не є резидентами України, але які були резидентами на момент отримання (набуття) об’єктів декларування чи на момент нарахування (отримання) доходів, за рахунок яких були отримані (набуті) об’єкти декларування, і які відповідно до ПКУ є чи були платниками податків. Таким чином, скористатися правом на подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації можуть фізичні особі, у тому числі самозайняті особи. Крім того,  об’єктами одноразового (спеціального) добровільного декларування можуть бути  активи фізичної особи, що належать декларанту на праві власності (в тому числі на праві спільної часткової або на праві спільної сумісної власності) і знаходяться (зареєстровані, перебувають в обігу, є на обліку тощо) на території України та/або за її межами станом на дату подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації, зокрема валютні цінності (банківські метали, крім тих, що не розміщені на рахунках, національна валюта (гривня) та іноземна валюта, крім коштів у готівковій формі, та права грошової вимоги (у тому числі депозит (вклад), кошти, позичені третім особам за договором позики), оформлені у письмовій формі з юридичною особою або нотаріально посвідчені у разі виникнення права вимоги декларанта до іншої фізичної особи.

22:03:10 09.11.2022

Львівщина – серед лідерів програми «єРобота»

Завершився черговий розгляд заяв на отримання мікрогрантів для відкриття або розвитку бізнесу, які подали учасники програми «єРобота» у період з 3 до 16 жовтня цього року (восьма хвиля). Відповідно до статистики ухвалених позитивних рішень Львівщина увійшла до п’ятірки областей-лідерів з найбільш успішних проєктів, поступившись місцем Київщині. 

21:59:43 09.11.2022

Виплата середнього заробітку працівнику, призваному на військову службу за призовом під час мобілізації

Раніше, до липня 2022 року, однією із соціальних гарантій для працівників, які вступили до лав Збройних сил України та тероборони, було збереження робочого місця, посади та середнього заробітку. На сьогодні законодавець вирішив змінити такі соціальні гарантії. Тому в розрізі прав мобілізованих сьогодні актуальним залишається питання: чи забезпечує держава збереження за громадянами, призваними на військову службу під час мобілізації, робочого місця (посади) та середнього заробітку? 

21:44:02 09.11.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень